Menu
EUR
Let op; door drukte bij de vervoerders kan een bestelling een dag uitlopen met levering. Excuses voor het ongemak.
Vier handige tips voor het veilig gebruiken van een rollator

Vier handige tips voor het veilig gebruiken van een rollator

Wilt u tijdens een wandeling extra ondersteuning hebben of wilt u gewoon een veiliger gevoel hebben tijdens het lopen? Hiervoor is een rollator uitermate geschikt. Om u een zo goed en veilig mogelijk gevoel te geven tijdens het lopen met een rollator, geven wij u vier tips.

#1: Zorg dat uw rollator goed is afgesteld

Dagelijks zien we vele mensen met een rollator lopen, echter zien we regelmatig dat degene die de rollator gebruikt er niet goed achter loopt. U kunt hierbij denken aan een verkeerde loophouding. Het is van belang dat de handgrepen van uw rollator op de juiste zijn. Als handgrepen te laag zijn, biedt de rollator onvoldoende steun. Staan de handgrepen te hoog? Dan kunt u dit voelen in uw schouders of rug.

De handgrepen van de rollator moeten tegen de knobbel van uw pols komen, als u rechtop staat met uw armen langs het lichaam.

#2: Zorg dat u zichtbaar bent

Zorg er ten alle tijden voor dat u goed zichtbaar bent tijdens een buitenwandeling. Zodra het slecht weer is, of als het buiten donker is, kan het zijn dat de medeweggebruikers u minder goed kunnen zien. De meeste rollators zijn uitgerust met reflectoren rondom, echter kan het altijd beter. U kunt bijvoorbeeld een veiligheidshesje aan doen, welke reflecterende strips heeft. Op deze manier is de rollator niet alleen zichtbaar, maar ook u bent beter zichtbaar.

U kunt zich ook beter laten horen, door een bel te gebruiken. Zo kunt u met een geluidssignaal uw medeweggebruikers attenderen.

#3: Neem voldoende rust

Het is van belang dat u tijdens het lopen, voldoende rust in acht neemt. Wanneer iemand oververmoeid raakt, kunnen er snel fouten worden gemaakt die anders niet worden gemaakt. U kunt op bijna elke rollator zitten, zodat u tot rust kunt komen of u neemt plaats op een bankje in bijvoorbeeld het park.

Zit u geregeld op uw rollator? Een rugsteun kan net wat meer comfort bieden, doordat u de grens van de zitting voelt. U komt hierdoor meer tot rust.

#4: Laat uw rollator geregeld nakijken

Net zoals een auto of fiets, moet een rollator worden nagekeken. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de rollator langer is, maar is ook van belang om de veiligheid te waarborgen. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »