Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid
Bezoek onze showroom
0
0
Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid

Door Gillian, 12 januari 2024

Tweedehands rollator kopen op Marktplaats?

Een rollator kopen op Marktplaats kan een kostenefficiënte oplossing zijn. Maar zoals bij alle tweedehands aankopen, zijn er bepaalde dingen waar u op moet letten om een veilige en betrouwbare deal te sluiten. In deze gids vindt u waardevolle inzichten en tips om u te helpen bij het kopen van uw rollator op Marktplaats en alternatieven.

Inhoud van de gids:

 • De voor- en nadelen van een rollator kopen via Marktplaats
 • Hoe controleert u de staat van de rollator?
 • Wat zijn de meest voorkomende gebreken?
 • Voldoet de rollator aan uw behoefte?
 • Communicatie met de verkoper
 • Wat als er naderhand problemen zijn?

De voor- en nadelen van een tweedehands rollator

Wanneer u een rollator koopt via marktplaats zijn er een aantal voordelen. Zo kan het kopen van een tweedehands rollator een stuk vriendelijker zijn voor de portemonnee en draagt u ook nog eens een steentje bij aan een duurzame wereld.

Echter zijn er ook een aantal nadelen. Zo kan een rollator niet goed onderhouden zijn geweest en koopt u iets waar u het verleden niet van weet. Het is daarom belangrijk om te controleren wat de staat van de rollator is en deze eventueel door een derde te laten controleren. Helaas is bij de meeste tweedehands rollators de garantietermijn verstreken, waardoor reparaties soms duurder zijn. 

Hierdoor kan het zijn, als u de rollator niet goed controleert voor u deze aanschaft, dat u een stuk duurder uit bent dan als u een nieuwe had gekocht. Bent u niet helemaal zeker van de staat van de rollator of voelt het niet goed? U heeft bij ons al een nieuwe rollator met garantie en gratis verzending vanaf €59,95. U kunt de rollators in ons assortiment hier bekijken.

Hoe controleer ik de staat van de rollator?

Dit verschilt per model en in hoeverre de rollator te bekijken is. Het eerste aanzicht van de rollator zegt veel, maar niet alles. Zo kan de rollator nog perfect in zijn lak staan, maar kunnen er interne problemen zijn. Het is daarom belangrijk dat voor u de koop afrondt, even met de rollator loopt. Loopt de rollator soepel en werken de remmen goed? Dan zit het meestal wel goed. Twijfelt u over de staat van de rollator? Denk er dan altijd even over na voor u een beslissing maakt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met een tweedehands rollator?

De meest voorkomende problemen die er zijn bij het kopen van een tweedehands rollator op Marktplaats of of op andere website zijn:

 • Remmen die niet goed functioneren
 • Lagers van de wielen die in slechte staat zijn
 • Frame dat krom of gescheurd is
 • Zitting en/of rugsteun die versleten is
 • Schroeven, bouten en moeren etc. die niet aangedraaid zijn

Sommige van bovenstaande problemen zijn eenvoudig op te lossen, maar bij andere zullen er eventueel onderdelen vervangen moeten worden. Bij de meeste tweedehands rollators is de garantietermijn verstreken waardoor veel punten voor eigen rekening komen.

Voldoet de rollator aan uw behoefte?

Hoewel een tweedehands rollator leuk geprijsd kan zijn, moet deze wel aan uw specifieke behoeftes voldoen. Denk hierbij aan de gebruikerslengte en het gebruikersgewicht waar de rollator aan moet voldoen. Het kan ook zijn dat een rollator bijvoorbeeld te zwaar is om in de auto te tillen. Dan kunt u beter kijken naar een lichtgewicht rollator. U vindt al een nieuwe lichtgewicht rollator met garantie en gratis verzending vanaf €89,95 op onze website: Bekijk hier alle lichtgewicht rollators.

Communicatie met de verkoper

Het is belangrijk om op voorhand te weten waarom de rollator verkocht wordt en wat de staat is van de rollator. Het is daarom handig om de volgende vragen te stellen voordat u de koop afrond:

 • Waarom wordt de rollator verkocht?
 • Is de rollator onderhouden?
 • Hoe oud is de rollator?
 • Zijn er bekende gebreken aan de rollator?
 • Waar heeft u de rollator gekocht en zit er nog garantie op?
 • Is er een factuur aanwezig van de aankoop van de rollator?

Wat als er problemen zijn?

Wanneer er problemen optreden met de rollator, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost zodat u veilig op pad kunt gaan. Echter moet u dan wel weten waar u terecht kunt voor reparatie of onderhoud. In eerste instantie is een reparatie aanvraag het makkelijkste en het beste bij de winkel waar de rollator is gekocht. Deze zal originele onderdelen kunnen bieden en de reparatie kunnen doen voor u, het is daarom belangrijk om te weten waar de rollator is aangekocht door de vorige gebruiker. Mocht deze geen reparatie mogelijkheid kunnen bieden of weet u niet waar de rollator aangekocht is, dan kunt u contact opnemen met een plaatselijke fietsenmaker of een winkel waar ook rollators worden verkocht. U kunt uiteraard ook contact met onze klantenservice opnemen om navraag te doen of een reparatie mogelijk is voor uw rollator.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »