Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid
Bezoek onze showroom
0
0
Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid

27 september 2021

Het incontinentie taboe doorbreken

Er komt steeds meer behoefte om de kennis verstrekking omtrent incontinentie laagdrempeliger te maken. Dit is ook om het onderwerp beter bespreekbaar te maken in de maatschappij en het taboe te doorbreken die er momenteel is.

Wij doen ons uiterste best om de informatie voor zowel de patiënten, als de mantelzorger of familie in te richten. Zodat u allemaal via één kanaal alle informatie kunnen lezen, gebruiken en delen. Het is daarom erg belangrijk om te weten wie er wat doet in het traject en waar diegene mee wilt helpen. Dit geldt overigens niet alleen bij incontinentie, maar dit is in principe van toepassing binnen elke vorm van zorg om het efficiënter te maken.

Naast de algemene kennis die wij graag met u willen delen is er ook behoefte aan betere communicatie tussen de gebruiker en de zorgverleners. Het is daarom erg belangrijk om de taboe te doorbreken over het onderwerp incontinentie.

Waar kunnen wij u bij ondersteunen om het onderwerp beter bespreekbaar te maken:

  • Een overzichtelijke website met de benodigde informatie en producten.
  • Een flyer die mensen aanspreekt tot het bespreken van dit onderwerp, denk hierbij aan de spreekkamer, bij de apotheker of een sociale ontmoetingsplek.
  • De zorgverleners verder informeren over de mogelijkheden met een samenwerking met Zonfo.

Incontinentie kan leiden tot isolement

Doordat incontinentie nog steeds een taboe is binnen onze maatschappij, is het voor veel mensen een erg moeilijk onderwerp om over te beginnen. Dit is voor zowel de patiënt als voor bijvoorbeeld een mantelzorger van toepassing. Juist doordat het nog steeds een taboe is raken mensen in een isolement en wordt het steeds moeilijker om over incontinentie te praten. Dit is bijvoorbeeld te herkennen aan dat de patiënt steeds vaker dagjes uit afzeg of liever geen bezoek meer wilt ontvangen. Het is daarom belangrijk om incontinentie zo vroeg mogelijk te signaleren.

Wat zijn de signalen die kunnen duiden op incontinentie? Hoe start ik een gesprek om over dit onderwerp te praten? Wie kan mij hierbij ondersteunen? Dit zijn een aantal vragen die we vaak horen van mantelzorgers of dierbaren. Om u hierbij te helpen hebben wij een flyer en een pagina op onze website gemaakt, deze geeft u een aantal handgrepen om aan vast te houden tijdens het gesprek. 

Er is een grote groep in Nederland die het woord incontinentie moeilijk begrijpen, termen als urineverlies of ontlastingsverlies is een stuk duidelijker. 

Tijdelijke oplossing of een ‘blijvende’ oplossing?

Wanneer mensen weten dat er iets tegen incontinentie gedaan kan worden, zijn mensen wellicht eerder geneigd om hulp te zoeken. Echter doordat incontinentie nog steeds niet makkelijk bespreekbaar is, denken veel mensen dat er weinig tot niks aan te doen is. Hierdoor pakken zorgprofessionals sneller naar het incontinentiemateriaal, wat een tijdelijke oplossing is, dan naar een ‘blijvende’ oplossing.

Uiteraard moet de patiënt wel openstaan voor de ‘blijvende’ oplossing, aangezien dit redelijk intiem te noemen is. De ‘blijvende’ oplossing is om het probleem aan te pakken via bekkenbodemfysiotherapie, dit werkt voor zowel jongere als oudere patiënten. Bent u benieuwd of er een bekkenfysiotherapeut in uw regio is? Deze kunt u vinden via de volgende link: Fysiotherapeut in uw regio.

Snellere overgang vanuit de zorgprofessional

Om het probleem sneller aan te pakken, is het voor veel mensen erg makkelijk om een proefpakket binnen enkele dagen te ontvangen die past aan hen profiel. Het is daarom niet de bedoeling om een groot pakket met veel te veel verschillende soorten materialen mee te geven, maar echt een aansluitend pakket. Bij zorgprofessionals die met ons samenwerken hebben wij een ‘keuzekaart’ achtergelaten die het snel en gemakkelijk maakt om het profiel sneller te schetsen. 

Door het aansluitende pakket mee te geven aan de patiënt, hoeft deze niet langer meer alle soorten materialen te proberen. Dit zorgt ervoor dat de patiënt sneller weet waar het aan toe is, waardoor het probleem sneller wordt opgepakt. Hierdoor wordt de onvrede weg gehaald en kost het voor u minder tijd en moeite om het goede product voor te schrijven.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »