Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid
Bezoek onze showroom
0
0
Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid

18 augustus 2021

De handvatten op de juiste hoogte instellen

Zodra u uw rollator heeft ontvangen is na de montage het eerste wat u moet doen de handvatten op de juiste hoogte afstellen. Dit is namelijk zeer belangrijk voor uw veiligheid, maar ook voor uw welzijn. Hierdoor loopt u rechtop en op een correcte manier met de rollator.

Om het afstellen zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken, hebben we een 5-stappenplan gemaakt. Zo kunt u stapsgewijs en op uw eigen tempo de juiste hoogte bepalen. Over het algemeen kost dit minder dan 5 minuten.

  • Stap 1: Ga tussen beide handvatten staan.
  • Stap 2: Laat u armen losjes hangen
  • Stap 3: Uw ellebogen lichtjes gebogen houden
  • Stap 4: Uw handpalmen in de richting van de handvatten
  • Stap 5: Uw polsen duiden de juiste hoogte aan waar de handvatten op moeten worden afgesteld

Door de juiste hoogte in te stellen van uw handgrepen, ondersteunt uw rollator u maximaal en heeft u de beste houding tijdens het lopen met de rollator. Dit zorgt ervoor dat u niet gebogen achter de rollator loopt. Het is tevens ook belangrijk dat beide handvatten op dezelfde hoogte zijn afgesteld voor een correcte lichaamssymmetrie en houding. Sommige rollators zijn voorzien van nummeringen aan de binnenzijde van de stangen, zodat u gemakkelijk kunt zien of beide handvatten op dezelfde hoogte zijn afgesteld. Zoekt u een rollator met nummeringen aan de binnenzijde van de duwstangen? Kijkt u eens naar de Topro rollator Troja 5G.

De handvatten van elke rollator wordt op een andere manier vastgezet, raadpleeg de meegeleverde handleiding zodat u de handvatten op een correcte manier vastzet.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »