Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid
Bezoek onze showroom
0
0
Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid

Door Gillian, 4 oktober 2022

Zo zit u veilig op een rollator?

Het kunnen zitten op een rollator is één van de belangrijkste eigenschappen van een rollator. Dit zorgt ervoor dat u altijd een rustpunt heeft, wanneer bijvoorbeeld een wandeling wat langer is dan u gepland had. Echter is een rollator voorzien van wielen, welke rollen bij een lichte duwbeweging. Hoe kunt u dan veilig zitten op een rollator, vraagt u zich waarschijnlijk af. Als u verder leest, komt u het te weten.

1. Dubbele remfunctie

Vrijwel alle rollators zijn voorzien van remhendels onder de duwhandgrepen. Deze remhendels hebben bijna op alle modellen een dubbele remfunctie. Een dubbele remfunctie betekent dat u zowel kunt remmen tijdens het lopen, als dat u de rollator op een parkeerrem kunt zetten.

Op de afbeelding hierboven kunt u zien dat de remhendel wordt ingeknepen. Door de remhendel in te knijpen, remt u de rollator tijdens het lopen. Dit zorgt ervoor dat, wanneer u zich onveilig voelt tijdens het lopen, altijd kunt remmen als het nodig is.

Op de afbeelding hierboven kunt u zien dat de remhendel naar beneden wordt geduwd. Door de remhendel naar beneden te duwen, zorgt u ervoor dat de remmen de achterwielen blokkeren. Dit zorgt ervoor dat de rollator op zijn plek blijft staan en dat u veilig kunt gaan zitten op de rollator. Het is van belang dat de parkeerrem altijd erop blijft staan op het moment van gaan zitten totdat u weer volledig achter de rollator staat om verder te lopen na het zitten.

2. Veilig gaan zitten

Nu u weet hoe de remhendels werken bij de meeste rollators, is het ook belangrijk dat u comfortabel zit terwijl de rollator op de parkeerrem staat. Hoe comfortabeler en ontspanner op de rollator zit, hoe meer u tot rust komt. Eén van de tips die we hierin kunnen geven is om uw rollator uit te rusten met een rugsteun. Door de rugsteun voelt u namelijk de grens van de zitting en kunt u met een ontspannen gevoel zitten op de rollator.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »