Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid
Bezoek onze showroom
0
0
Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid

Door Gillian, 17 oktober 2022

6 tips om de badkamer veiliger te maken

Een ongeluk in de badkamer kan door vele verschillende dingen gebeuren. Een gladde vloer, een te hoge instap voor het bad of niet te lang kunnen staan tijdens het douchen. Dit zijn in principe allemaal dingen die op een eenvoudige manier opgelost kunnen worden, hoe? Dat leest u in deze 6 tips.


1. Badkamer minder glad maken

Wanneer de vloer glad is van de badkamer na het douchen, kan een glijpartij snel gebeuren. Door het gebruik van anti-slip hulpmiddelen, maakt u de vloer in de badkamer een stuk veiliger.

  • Voorzie de vloer in de badkamer van een antislip-tegelspray. Hier ziet u niks van, maar het zorgt ervoor dat de vloer een stuk minder glad aanvoelt. Ook wanneer de vloer nat is.

  • Voor een zichtbare oplossing, kan er ook worden gekozen voor een anti-slipmat. Deze zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen, zodat de mat beter bij de badkamer past. Een mat kan op de vloer, in het bad of in de douche worden geplaatst.

  • Er zijn ook anti-slipstickers op de markt verkrijgbaar, deze kunt u op de bodem van het bad plakken of op de douchebak. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond stroever aanvoelt, wat de kans op uitglijden verkleint.

2. Veilig in en uit bad stappen

In veel gevallen is de instaphoogte van het bad of die van de douchebak te hoog. Door een badopstapje te gebruiken, wordt de hoogte verlaagd en is het een stuk veiliger om in en uit te stappen. Als u een badopstapje combineert met een wandbeugel, creëert u een nog veiligere omgeving. 

3. Comfortabel en veilig douchen

Bij het douchen staan de meeste ouderen langer dan dat ze eigenlijk vol kunnen houden. Het is dan ook verstandig om de douche te voorzien van een zitje. Deze heb je tegenwoordig in vele verschillende soorten, ook kan er gekozen worden voor een douchezitje aan de muur of losstaand.

Koop nu een douchestoel of douchekruk met 5% korting, kortingscode: 'veiligdouchen'
U kunt deze kortingscode in de winkelwagen invullen. Enkel geldig op douchestoelen en douchekrukken, op andere producten zal de code niet werken.

4. Gemakkelijk douchen in bad

In voornamelijk oudere huizen wordt het bad vaak ook gebruikt als douche. Net zoals bij het douchen, is het kunnen zitten tijdens het douchen een stuk aangenamer en veiliger. Om dit mogelijk te maken kunt u eens kijken naar een badplank. Een badplank zorgt namelijk ook voor een stevige steun om in en uit het bad te stappen.

5. Veilig je spullen opbergen

Wanneer u klaar bent met he gebruiken van iets, berg dit dan op. Dit zorgt ervoor dat de badkamer een rustige omgeving wordt, en er geen spullen beginnen te zwerven. Ook het opbergen van een föhn met een lange kabel is hierin erg belangrijk. Laat elektrische apparaten niet onnodig in het stopcontact zitten, dit zorgt ervoor dat ze niet met water in contact kunnen komen terwijl ze zijn aangesloten.

6. Geen slot

Doe de badkamerdeur niet op slot bij het gebruiken van de badkamer, mocht er namelijk iets gebeuren dan kan de ruimte eenvoudig worden betreden. Heeft u liever wel dat de deur op slot kan? Kiest u dan voor een slot die gemakkelijk via de andere kant kan worden geopend.


Tevens is het ook niet onverstandig om over de toekomst na te denken met betrekking tot het eventueel verbouwen van de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een zwevende wastafel, dit zorgt ervoor dat de wastafel makkelijker te gebruiken is vanuit een rolstoel. Ook kunt u eens kijken naar een inloopdouche, deze heeft een gelijke vloer. Dit zorgt ervoor dat u niet meer onnodig over een obstakel hoeft heen te stappen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »