• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Veilig op een rollator zitten

   Het kunnen zitten op een rollator is één van de belangrijkste eigenschappen van een rollator. Dit zorgt ervoor dat u altijd een rustpunt heeft, wanneer bijvoorbeeld een wandeling wat langer is dan u gepland had. Echter is een rollator voorzien van wielen, welke rollen bij een lichte duwbeweging. Hoe kunt u dan veilig zitten op een rollator, vraagt u zich waarschijnlijk af. Als u verder leest, komt u het te weten.

   Dubbele remfunctie

   Vrijwel alle rollators zijn voorzien van remhendels onder de duwhandgrepen. Deze remhendels hebben bijna op alle modellen een dubbele remfunctie. Een dubbele remfunctie betekent dat u zowel kunt remmen tijdens het lopen, als dat u de rollator op een parkeerrem kunt zetten.

   Op de afbeelding hierboven kunt u zien dat de remhendel wordt ingeknepen. Door de remhendel in te knijpen, remt u de rollator tijdens het lopen. Dit zorgt ervoor dat, wanneer u zich onveilig voelt tijdens het lopen, altijd kunt remmen als het nodig is.

   Op de afbeelding hierboven kunt u zien dat de remhendel naar beneden wordt geduwd. Door de remhendel naar beneden te duwen, zorgt u ervoor dat de remmen de achterwielen blokkeren. Dit zorgt ervoor dat de rollator op zijn plek blijft staan en dat u veilig kunt gaan zitten op de rollator. Het is van belang dat de parkeerrem altijd erop blijft staan op het moment van gaan zitten totdat u weer volledig achter de rollator staat om verder te lopen na het zitten.

   Veilig gaan zitten

   Nu u weet hoe de remhendels werken bij de meeste rollators, is het ook belangrijk dat u comfortabel zit terwijl de rollator op de parkeerrem staat. Hoe comfortabeler en ontspanner op de rollator zit, hoe meer u tot rust komt. Eén van de tips die we hierin kunnen geven is om uw rollator uit te rusten met een rugsteun. Door de rugsteun voelt u namelijk de grens van de zitting en kunt u met een ontspannen gevoel zitten op de rollator.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »