Klantbeoordeling van 9,5 / 10.
Niet goed? Geld terug.
Showroom van 600m2.
Showroom in Houten
0
0
Klantbeoordeling van 9,5 / 10.
Niet goed? Geld terug.
Showroom van 600m2.

Wat doet een zorgkantoor?

Is er langdurige intensieve zorg of toezicht nodig, dan is er een mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor zorg die vergoed wordt vanuit de Wet Langdurige Zorg (wlz). Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) onderzoekt of u in aanmerking komt voor de WLZ, waaruit een indicatiebesluit komt. Het zorgkantoor ontvangt het indicatiebesluit van het CIZ als u in aanmerking komt voor de WLZ. In het indicatiebesluit staat welke zorg u nodig heeft, dit wordt ook wel een zorgprofiel genoemd. Ook staat in het indicatiebesluit of u de zorg die u nodig heeft in natura wilt ontvangen of met een persoonsgebonden budget (PGB).

ZIN


Wanneer er sprake is van zorg in natura (zin), heeft het zorgkantoor vele mogelijkheden door de afgesloten contracten met zorgaanbieders in de regio. Na ontvangst van het indicatiebesluit, neemt het zorgkantoor contact met u op, om u te laten weten welke zorgaanbieders de zorg kunnen leveren die u nodig hebt. U kiest zelf de zorgaanbieder en maakt met de zorgaanbieder afspraken over de zorg en ondersteuning u wilt krijgen. Het zorgkantoor regelt de administratie.

PGB


Als u kiest voor een pgb, heeft u de mogelijkheid om zelf uw zorgverleners te kiezen en om uw zorg in te kopen. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen, voor u gebruik kunt maken van een pgb. Als u aan de voorwaarden voldoet, zal het zorgkantoor de hoogte van het budget bepalen. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) beheert het budget en bepaald uw zorgverleners uit. Het is mogelijk om de zorg in natura en een pgb te combineren.

Waar is er een zorgkantoor?


Nederland is verdeeld in 31 zorgkantoorregio’s, waarin elk zorgkantoor een eigen regio heeft. Via de volgende link kunt u een zorgkantoor in uw regio vinden: klik hier

Hulp nodig?


Heeft u hulp nodig om de zorg goed te regelen, nadat u de indicatie voor wlz-zorg heeft gekregen? Vraag dan het zorgkantoor in uw regio om een cliëntondersteuner.

Inloggen of registreren?

Neem contact met ons op

Per telefoon

Maandag t/m vrijdag:
09:00 - 16:00

030 - 22 72 115

E-mail

7 dagen per week antwoord

Email ons
9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op WebwinkelKeur

Zonfo

Peppelkade 21
3992AL, Houten
Nederland Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »