Menu
EUR
Let op; door drukte bij de vervoerders kan een bestelling een dag uitlopen met levering. Excuses voor het ongemak.
  • Fysieke winkel in Houten
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Niet goed? Geld terug
  • 28 dagen retourbeleid

Wat doet een zorgkantoor?

Is er langdurige intensieve zorg of toezicht nodig, dan is er een mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor zorg die vergoed wordt vanuit de Wet Langdurige Zorg (wlz). Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) onderzoekt of u in aanmerking komt voor de WLZ, waaruit een indicatiebesluit komt. Het zorgkantoor ontvangt het indicatiebesluit van het CIZ als u in aanmerking komt voor de WLZ. In het indicatiebesluit staat welke zorg u nodig heeft, dit wordt ook wel een zorgprofiel genoemd. Ook staat in het indicatiebesluit of u de zorg die u nodig heeft in natura wilt ontvangen of met een persoonsgebonden budget (PGB).

ZIN


Wanneer er sprake is van zorg in natura (zin), heeft het zorgkantoor vele mogelijkheden door de afgesloten contracten met zorgaanbieders in de regio. Na ontvangst van het indicatiebesluit, neemt het zorgkantoor contact met u op, om u te laten weten welke zorgaanbieders de zorg kunnen leveren die u nodig hebt. U kiest zelf de zorgaanbieder en maakt met de zorgaanbieder afspraken over de zorg en ondersteuning u wilt krijgen. Het zorgkantoor regelt de administratie.

PGB


Als u kiest voor een pgb, heeft u de mogelijkheid om zelf uw zorgverleners te kiezen en om uw zorg in te kopen. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen, voor u gebruik kunt maken van een pgb. Als u aan de voorwaarden voldoet, zal het zorgkantoor de hoogte van het budget bepalen. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) beheert het budget en bepaald uw zorgverleners uit. Het is mogelijk om de zorg in natura en een pgb te combineren.

Waar is er een zorgkantoor?


Nederland is verdeeld in 31 zorgkantoorregio’s, waarin elk zorgkantoor een eigen regio heeft. Via de volgende link kunt u een zorgkantoor in uw regio vinden: klik hier

Hulp nodig?


Heeft u hulp nodig om de zorg goed te regelen, nadat u de indicatie voor wlz-zorg heeft gekregen? Vraag dan het zorgkantoor in uw regio om een cliëntondersteuner.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »