Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid
Bezoek onze showroom
0
0
Gratis verzending vanaf €50,-
Niet goed? Geld terug
28 dagen retourbeleid
Let op: Momenteel kan het zijn dat uw bestelling door drukte bij de vervoerders langer onderweg is.Notice text mobile

Wat is en hoe werkt de Wmo?

Wat is de WMO?

In sommige gevallen wordt een hulpmiddel vergoed vanuit de Wmo, maar wat is de Wmo nu exact? De afkorting Wmo staat voor 'Wet Maatschappelijke Ondersteuning’, officieel heet deze wet Wmo 2015. In deze wet is bepaald dat bepaalde hulpmiddelen worden betaald vanuit de gemeente. Let op; wilt u gebruik maken van de Wmo, dan begint u bij de gemeente met de aanvraag. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan wordt het hulpmiddel vergoed.

Hoe vraag ik een WMO aan?

Het aanvragen van een vergoeding voor een hulpmiddel vanuit de Wmo begint bij een adviesgesprek met uw gemeente. Een adviesgesprek vraagt u aan bij de gemeente via het Wmo-loket, hiervoor kunt u bellen met de gemeente waar u in woont. In dit adviesgesprek wordt bepaald of u wel of niet in aanmerking komt voor de Wmo.

Onderzoek naar uw persoonlijke situatie

Om te bepalen waar de gemeente u het beste bij kunt ondersteunen vanuit de Wmo, wordt er bij het adviesgesprek onderzoek gedaan naar uw persoonlijke situatie. Dit persoonlijke onderzoek wordt gedaan met u, maar ook eventueel mensen in uw omgeving. Denk hierbij aan uw mantelzorger(s). Er wordt ook door de gemeente gekeken of u al zorg en ondersteuning krijgt vanuit andere wetten, denk hierbij aan de Zorgverzekeringswet, Participatiewet of de Jeugdwet.

De gemeente biedt maatwerkvoorzieningen en algemene voorzieningen aan. Wilt u weten wat dit inhoudt? Bekijk het bericht: 'Hulp(middel) vanuit de WMO'.

Dit persoonlijke onderzoek voert uw gemeente zo spoedig mogelijk uit, dit moet in het uiterste geval binnen 6 weken na u aanvraag worden gedaan. Na het persoonlijke onderzoek wordt er door de gemeente een verslag uitgebracht met daarin het besluit van de gemeente.

Wat gebeurd er nadat de aanvraag is goedgekeurd?

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd door de gemeente waar u in woont, dan zal de gemeente opdracht geven aan de leverancier om het hulpmiddel uit te leveren. Het is belangrijk om te weten dat u geen keuze van merk of model heeft bij het ontvangen van het hulpmiddel. Wilt u liever wel een eigen keuze kunnen inbrengen? Vraagt u dan bij de gemeente om een Wmo - Pgb. Wilt u hier meer over weten, bekijk de volgende pagina: link

Mijn aanvraag is niet goedgekeurd.

Dit kan verschillende redenen hebben, voor een toelichting waarom het niet is goedgekeurd kunt u de brief nalezen van de gemeente of bellen met de gemeente. U zult hier een uitleg over krijgen en kunt vanuit daar bepalen welke stappen u kunt nemen tot het verkrijgen van een hulpmiddel.

Hoe lang duurt levering vanuit de Wmo

Er gaat redelijk wat tijd over tot een hulpmiddel daadwerkelijk bij u geleverd wordt. Het duurt gemiddeld 6 tot 8 weken bij de gemeente om het proces van de Wmo af te ronden, waarna het uitleveren kan beginnen. Het uitleveren van een hulpmiddel is afhankelijk van de leverancier van de gemeente.

Om te weten wie de leverancier is in uw gemeente, zult u dit moeten navragen bij de gemeente. Zonfo beschikt niet over deze informatie en is geen leverancier voor de Wmo. Deze pagina is enkel bedoeld als informatief.

Account bij Zonfo

Login of maak een gratis account aan.

Onze kanalen

Bel ons

Maandag t/m vrijdag:
09:00 - 16:00

030 22 72 115

E-mail

Binnen 24 uur een
antwoord op uw vraag

Stuur een e-mail

Social media

Voor de laatste updates

9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op WebwinkelKeur

Zonfo

Peppelkade 21
3992 AL Houten
Nederland Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »